Årets mottaker viser stor turglede og er særdeles naturglade året rundt.  Familien Aasbø mottok prisen på bakgrunn av de friluftsildsjeler de er, og på diplomet står det:

Æresvandrer 2015 tildeles familien Aasbø for forbilledlig aktivt, naturnært og familievennlig friluftliv året rundt

ÆresvandrerBodil2015web.jpg

Familien ligger ofte i telt eller under åpen himmel, sommer som vinter og lager gjerne middagen på bålet eller i bålpanna og ikke sjelden basert på mat som er produsert hjemme. Sommerferiene brukes til fjell- og friluftsliv, enten på ei seter eller på leirer i fjellheimen. Årets mottaker  er spesielt glad i vinterårstiden, og liker godt å gå fine skiturer.

Familen Aasbø viser enorm kreativitet når det gjelder leker og aktiviteter ute i det fri, og vil gjerne få mange andre, spesielt barn til å utfolde seg i naturen.

De er aktive i idrettslag og spesielt mor, Bodil, er primus motor for at "turar i Bøfjorden"-prosjektet ble gjennomført, og at det ble så bra som det ble! Barselpermisjoner brukes aktivt for å legge forholdene til rette for friluftsaktiviteter for andre. I år står et utespel på fjorden for tur, ledet av Bodil. Der er mange barn og unge involvert. Årets mottaker er en familie på 6,som driver gård med melkeproduksjon.


Bildet i toppen: Foran fra venstre Hanna, Vegard og mor Bodil med Ingrid på armen. Fra venstre bak: Ragnhild Godal Tunheim, styreleder i Vandrefestivalen, og far Bjørge Aasbø med Harald på armen. Foto Hele Nergård.

Hør Æresvandrerne og om Norsk Vandrefestival på NRK P1 Friluftsmagasinet høst 2015

Tidligere mottakere av Æresvandrer: Olav Thon, Kristin Krohn Devold, Øystein Dahle, Lars Monsen,  Håkon Vang Aas og Bersven Røkkum. Les mer her.

Les mer om tildelingen og festivalen:
Trollheimsporten
Driva
Tidens Krav

 
Foto: Tormod Ellingsen
Æresvandrertakk2015liten.jpg