Æresvandrer 2016

Æresvandrer 2016 til Morotur

I fjor gikk Æresvandrer til en hel familie, i år gikk den til et helt fylke! Møre og Romsdal Fylkeskommune fikk prisen for den viktige friluftssatsinga www.morotur.no. Satsinga er en tilrettelegging for det enkle, naturnære friluftslivet og betyr mye for både innbyggere og besøkende. Morotur er et betydelig løft for å få folk ut på tur.

Det var Svein Neerland, seksjonsleder for folkehelse og fysisk aktivitet, som mottok prisen på vegne av Møre og Romsdal fylkeskommune under festmiddagen ved Igltjønna lørdag 10. september.

Vandrestav og diplom
Prisen deles ut i form av en vandrestav og et diplom. Litt om årets vandrestav: Den er tegnet av lærling i treskjærerfaget ved Senter for bygdekultur på Hjerleid, 21 år gamle Karl Aksel Jermstad fra Namdalseid. I samarbeid med fagansvarlig treskjærer Even Nævdal Hansen. Den er inspirert av en skje som er laget av en gullsmed fra Kristiansund, Meinert Unhjem. Mønsteret er tegnet litt om og tilpasset staven. En enkel Jellingestil (900-tallet, stilen brukt på vikingskipet Draken Harald Hårfagre, som blei laget i Haugesund for noen få år siden).

Les i pressa om Æresvandrertildelingen
DRIVA
Trollheimsporten