Æresvandrer

Norsk Vandrefestival deler ut Æresvandrer hvert år.

Prisen deles ut til personer som utmerker seg og er representanter for det enkle, naturnære friluftslivet! Mottakerne viser veg, går foran innen friluftsliv og miljø. Derfor Vandrestav som symbol. ...Hvem blir neste mottaker tro...?

Under er finner dere tidligere vinnere!

2021

Hvem er kvalifisert til årets Æresvandrer?

2015

Det var en stor glede å kunne dele ut Æresvandrer 2015 til en hel familie dette året! Det passer svært godt inn i Friluftslivets År der hovedmålgruppen er barn og unge. Familien Aasbø fra Bøfjorden var mottaker av prisen under årets festivalcamp. De er på mange måter et godt forbilde og eksempel på aktivt uteliv året rundt


2013

Æresvandrer 2013 gikk til de unge friskusene Håkon Vang Aas og Bersven Røkkum. De er helt klare vegvisere for den yngre garde og ungt friluftsliv! Mottakerne har vist uvanlig stor turglede og stort mot til å vandre ut - langt vekk fra elektroniske duppeditter og foreldreovervåking.

2012

Årets Æresvandrer ble Lars Monsen som har med sine siste prosjekter vist hvordan "alle" kan ta seg fram i natur og legge ut på lange vandringer "mot alle odds". Monsen har på en helt spesiell måte satt mot i andre.

2011

Øystien Dahle er opptatt av tema "helse" slik vi har satt fokus på i årets festival spesielt. Og da ikke bare vår egen personlige helse, men også moder jords. Dette henger sammen og kan ikke skilles. 

Det er en ære for Norsk Vandrefestival å få utnevne Øystein Dahle til Æresvandrer 2011!


2010

Æresvandrer 2010 gikk til 

Kristin Krohn Devold

Det var en soleklar kandidat også i 2010! Kristin Krohn Devold er en foregangskvinne, et forbilde og en inspirator for fjellvandring, friluftsliv og naturbaserte aktiviteter! Hun er et viktig friluftslivets symbol i Norge.

Norsk Vandrefestival er også svært glade for at Devold kom og stod for selve åpningen av Norsk Vandrefestival i 2010! .

2009

I 2009 mottok Olav Thon den første æresvandrerprisen som ble delt ut i regi av Norsk Vandrefestival.

Dette skjedde under den offisielle åpningen av Fjordruta som Kristiansund og Nordmøre Turistforening har utarbeidet de senere årene.

Fjordruta er ei fantastisk vandrerute fordelt mellom 14 hytter i Fjord- og fjellandskapet på Nordmøre. Realiseringen av detteprosjektet hadde ikke vært mulig uten økonomisk støtte fra Olav Thon. Her har mange gode krefter godt sammen og skapt underverker! Olav Thon er også en glad vandrer selv og utøver av det enkle friluftsliv.