Foredrag om polferder og eventyr på Mount Everest

Aleksander Gamme - eventyreren og polfareren - kommer til Norsk Vandrefestival 8. august!

Aleksander Gamme er en rekordvinnende ekspedisjonsfarer og programleder. Han tar dere med på en metaforisk reise over Antarktis.

Aleksander Gamme blir omtalt som landets kanskje mest allsidige ekspedisjonsfarer. Han har de siste femten årene ledet og gjennomført et bredt spekter av spektakulære prosjekter og kreative ekspedisjoner over hele verden, og lever etter mottoet "Mer galskap i hverdagen".


Spektakulære eventyr med en solid dose humor og galskap 

Aleksander Gamme har besteget Mt. Everest og en rekke andre høye fjell. Han har også syklet tandemsykkel i Sahara, flydd med heliumballonger, padlet Mjøsa i badekar, og er utdannet safariguide i Sør-Afrika.

Foredrag med Aleksander Gamme

Søndag 8. august kl. 12:00

Sted: I festivaltipien ved Igltjønna, Rindal

Inngang: kr. 350,-

Max 120 plasser


Kjøp billett her: BILLETT

SAGT OM ALEKSANDER;

" Aleksander Gamme leverte etter forventningene og vel så det. Han er en glimrende foredragsholder som, i tillegg til å formidle turopplevelsene, også tok oss med på de mentale utfordringene slike turer byr på. Nyttig og lærerikt ! Vi kan trygt anbefale andre å engasjere ekspedisjonsmannen Gamme. Skulle jeg påpeke en svakhet, som egentlig er en styrke, måtte det være at jeg tror turen til Sydpolen var mere krevende enn det han ga uttrykk for. Men det er formentlig Aleksander Gamme i et nøtteskall; en ydmyk friluftsmann som har plass og omtanke for andre enn bare seg selv."

Robert Bjugn, Daglig leder

Rana Turistforening 

Aleksander har vært programleder for NRKs program «Drømmeturen» og «Oppdrag Nansen». Sammen med kjæresten Cecilie Skog ble parets seilerdrøm dokumentert gjennom «FamilieFryd», mens hans egen serie «Ekspedisjon Dronning Maud Land» ble nominert til Gullruten 2016.

I Antarktis-sesongen 2011/2012 gjennomførte Aleksander verdens lengste skitur uten etterforsyninger og assistanse. Med denne turen ble han først i verden til å gjennomføre den siste milepælen i Antarktis - å gå fra kysten til polpunktet og tilbake igjen.

Den historiske ekspedisjonen er kjent gjennom den norske NRK-dokumentaren «Verdens lengste skitur» og National Geographics «Crossing the Ice». Disse er vist i mer enn 100 land og sett av flere hundre millioner mennesker.