Bryggeritreff

Bryggeritreff på Trøndersk Matfestival - et sted nær deg

Bryggeritreffet er en del av Trøndersk Matfestival - et sted nær deg.

Stangabogan - lokalt ølbryggeri
Stangabogan - lokalt ølbryggeri

Lokalbryggeriene lever i beste velgående

Mikrobryggeriene ble dømt til å bli borte for bare få år siden, men nå lever de bedre enn noen gang og fantasien når stadig nye høyder i forhold til smaker og produksjon. 

På bryggeritreffet er det tre av de lokale ølbryggeriene til stede representert av Stangabogan, Boilder Brøgg, Trøkna Bryggeri og Boktens Bryggeri.

De vil gi dere smaksprøver på bryggene de lager. Du får også vite litt om hva de produserer og ta en prat om hva dem vil med ølet sitt.

Dere vil få utdelt en oversikt over alle øltypene på bryggeritreffet.


Konsert med Jos Sverre.

Det blir konsert med Jo Sverre etter Bryggeritreffet.

Bryggeritreff

Fredag 6. august kl. 18:00

Sted: I festivaltipien ved Igltjønna, Rindal

Aldergrense; 18 år

Inngang: kr. 600,- inkl. 10 smaksbonger på lokalt øl, foredrag og konsertbillett til 

Jo Sverre

Ølbrygging før i tiden - Fotograf ukjent
Ølbrygging før i tiden - Fotograf ukjent

Brygg er mer enn øl!

Her samler vi tre av de lokale mikrobryggeriene i festivaltipien før konserten med Jo Sverre fra Rindal. 

Her blir det mulighet til å smake på noe av det som blir produsert her i Rindal. Vi får også en foredrag om ølets historie ved journalist og forfatter Sissel Burnstad. Det vil bli et begrenset antall deltakere som må forhåndsbestille plasser.

Kvelden avsluttes med en konsert med vår egen Jo Sverre.

Fås kjøpt på Bryggeritreffet:

VG's Ølguide kan kjøpes på Bryggeritreffet - kr. 129
VG's Ølguide kan kjøpes på Bryggeritreffet - kr. 129

Ølguiden kan kjøpes på Bryggeritreffet. Unni Irmelin Kvam, opprinnelig fra Rindal, har skrevet om hjemmebrygg i dette magasinet.

Sissel Brunstad - foredragsholder
Sissel Brunstad - foredragsholder

Øl er både kultur og folkehelse

Foredrag med Sissel Brunstad - journalist og forfatter av boka Norsk ølhistorie - frå Odins skål til i dag og er spesielt opptatt av kulturhistorie

Øl har til alle tider hatt ei avgjørende rolle i folks hverdagsliv og levesett, fra oldtidas Mesopotamia til dagens mangfoldige mikrobryggeri. Ølet har vært med gjennom hele livet - fra barselsøl til gravøl, til helg og høytid gjennom flere hundre år. Det har vært en viktig ingrediens i spillet om politisk og religiøs makt og status. Sissel Brunstad tar oss med på ei reise i norsk ølhistorie, som for første gang er samlet mellom to permer. Brunstad har gravd i gamle kilder, snakket med de fremste ekspertene og med ølbryggerne i hele landet som fremdeles brygger på gamlemåten. Boka hennes Norsk ølhistorie - frå Odins skål til i dag er et must for alle ølelskere og historieinteresserte. Den gamle bryggekunsten vil være til inspirasjon for alle entusiastiske hobbybryggere.

Hør Sissel fortelle hele historien i Festivaltipien fredag 6. august under bryggeritreffet på Norsk Vandrefestival og Trøndersk Matfestival et sted nær deg.

PS! Det er også mulig å få kjøpe boka Norsk ølhistorie - frå Odins skål til i dag