Festivalmarked

Festivalmarked med "Trøndersk Matfestival - et sted nær deg" 

Lørdag kl. 11.00 - 17.00  -  Søndag kl. 12:00 - 16.00

Markedet byr på en blanding av lokal mat, husflid, kunst og håndverk, friluftsutstyr, økologiske produkter og aktivitetsbedrifter. 

I år blir også "Trøndersk Matfestival - et sted nær deg" en del av vandrefestivalen med masse lokale mat- og drikkeprodusenter. Dette gjør det enda mer interessant å oppleve årets festival. Sammen med flotte kunstnere og lokale håndverkere vil dette bli en flott opplevelse. 

Det blir også et eget Vikingmarked med Møre Frie Vikingar på festivalområdet.

Utstillere

Steindalen Gård - Heimebakst AS- Bians Honning - Margaret Maalø - Sveiva - Holum Gård - Drågen Smokehouse - Kremmer'n - Korkstad Gårdsmat - Natur Alpakka - Lanullva - Øverneset's Lokalmat

 PÅMELDING for utstillere (klikk på linken) 

TRØNDERSK MATFESTIVAL - ET STED NÆR DEG

Mat- og drikkeprodusenter

Steindalen Gård er en gård som ligger på Gjølme i Orkdal. På gården har de melk, kjøtt, bakeri og honningproduksjon. Også litt egg fra deres frittgående gårdshøner i forskjellige raser. De har også nettopp skaffa seg noen gammelnorsk spælsauer som de etter hvert planlegger og selge både garn skinn og kjøtt fra. De selger også storfekjøtt fra sin Herefordbesetning 

HJEMMEBAKST AS

Skåla

Heimebakst AS fra Skåla i Romsdal produserer lefser etter gode gamle lokale oppskrifter fra Møre og Romsdal. De lager Solemdalslefser -  disse er Spesialitet merket, Disse ble kåret til Årets produkt i Trøndersk Matfestival 2019 og 2020. I tillegg kommer de med Buggelefser, Mors tynnlefser, Tykklefser, Snipplefser og Potetlefser.

Bians Honning holder til i Vindøla og drives av Elin og Ola Helgetun. Det som startet med noen få bier i 2015 er i dag mer enn 20 bikuber. Mesteparten av honningen leveres til Norsk honningsentral, men noe beholder de for salg fra egen minifabrikk. Bians Honning selges på markeder og messer og fra utsalg heime hos dem.


Fiskeproduktene til Drågen Smokehouse er ferske kommer rett  fra Nordsjøen, de bearbeidet for hånd og uten noen tilsetningsstoffer, 

Drågen Smokehouse er Debio-sertifisert for økologisk produksjon, og har eksportlisens. Produktene distribueres til flere land i tillegg til over 80 norske butikker og restauranter. Petter Aune som driver Drågen har vært i Rindal en rekke ganger og er kjent her for sine gode produkter

Krokstad Gårdsmat fra Skaun kommer med  grønnsaker, frukt, honning, marinader, spekemat og mye annen lokalmat fra regionen. Rune Krokstad har bakgrunn som kokk og har holdt på med Krokstad Gårdsmat i over 20 år. 

KREMMER'N

Fannrem

Kremmer'n As fra Melhus. De er en bedrift som tilbyr folket rundt om i Norge god spekemat og fiskevarer med høy kvalitet. Og de blir også med på Torgdagen med kanskje Norges største utvalg av spekepølse. https://www.spekepolser.no/ 


Øverneset's lokalmat er en gruppe hvor jeg presenterer produkter laget på småbruket Øverneset. Produktene er hjemmelaget og sanket lokalt.I dag består produktene av honning fra egen bigård, hjemmelagd gele, juce, vannkefir, ramsløkpurrè og annen krydderpurrè, tørket krydde og te av ville vekster. 

Bæstes Bakeri AS er en handverksbakeri som bygger på kunnskap og tradisjoner. Alle våre lefser er bakt på takke og inneholder kun naturlige lokale råvarer: Det gir gode tradisjonsprodukter med den skikkelig gode smaken! 


Nær 400 kortreiste festivalopplevelser.

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg!, 5.-7.august, er den desentraliserte varianten av Trøndersk Matfestival i Trondheim 29.-31.juli, og ble arrangert for første gang i 2020. Vi blir invitert "hjem" til produsentene og aktører som byr på matopplevelser i verdensklasse, små og store steder i Trøndelag. I år er det rundt 400 matopplevelser som tilbys publikum fra fjern og nær.

Samarbeidspartnere til festivalen er NTE, SpareBank1 SMN, REITAN og Rindal kommune 

Oversikt over alle aktivitetene denne helga finner du i aktivitetskalenderen på festivalens hjemmeside: matriketmidt.no

KUNST OG HÅNDVERK

Keramikk, glass, tekstil, foto og mye mer

Margaret Maalø fra Meldal jobber med keramikk. Her vil du finne dreide boller, kopper, fat og modellerte figurer. Du vil også finne ting i glass som fat og figurer.  Smykker er også noe av det Margaret holder på med. Hun har også med seg en del småstrikk som votter, pannebånd og sitteunderlag.

SVEIVA

Halsanaustan

Sveiva produserer anorakker, jakker og bukser i farga eller barka seilduk.
Jakkene passer både i båten, på fjellet eller på bytur.
Dette er et norsk produkt laget i Halsa kommune på Nordmøre. 

Fakta om produktet
- Stikklommer foran.
- Foret med vadmel. Åpen anorakk er helforet med vadmel.
- Kan reguleres med snøring på ermer og nede.
- Hamptau i alle snøringer.
- Leveres i størrelsene S, M, L og XL.
- Vindtette og robuste plagg som tåler litt ruskevær

Holum Gård ligger vakkert til i Meldal Kommune. Gunn Elin Folland driver med sau som hovednæring og er en godkjent "Inn på tunet" gård. De har i hovedsak gammelnorsk spæl sau, men har også Grå Trøndersau og Kvit spælsau. 


«Natur Alpakka» er merke på de varene Natur Alpakka Meråker AS designer, utvikler og produserer hos lokale leverandører i Perú. Produsenter og leverandører varierer fra både ledende fabrikker og enkle foretak og håndverkere. Her er direkte og jevnlig kommunikasjon med produsenten veldig viktig. Slik vil sluttproduktet kunne bli et godt og egnet produkt for norsk/skandinavisk marked. 


ASTRI LEFSTAD

Trondheim

Astri Lefstad er en billedkunstner fra Trondheim som jobber med både acryl og akvarell. De seneste årene har hun også prøvd seg på en mer abstrakt uttrykksform.

Bak TuridT, - Atelier står kunstneren Turid Torland fra Trondheim. Hun har hytte i Resdalen i Rindal. Turid maler abstrakte og figurative malerier med akryl og akvarell. 

Kirsten Solem selger produkter av Lanullva.com. Kirsten har vært med på flere tidligere arrangement av Norsk Vandrefestival og er et populært innslag. Lanullva er norsk design og tilbyr strikkeplagg av høy kvalitet og i 100 % ren merinoull.  


Matservering

Det blir flere muligheter til å kjøpe seg mat og drikke på festivalen. Her er noen av de som selger mat.

KREMMER'NS POTETVOGN

Kremmer'n fra Fannrem kommer med egen potetvogn der de serverer bakt potet.