Festivalmarked

Festivalmarked med "Trøndersk Matfestival - et sted nær deg" 

Lørdag kl. 11.00 - 17.00  -  Søndag kl. 12:00 - 16.00

Markedet byr på en blanding av lokal mat, husflid, kunst og håndverk, friluftsutstyr, økologiske produkter og aktivitetsbedrifter. 

Foto: Martin Trønsdal, Gardsbakeriet Hæmstelt
Foto: Martin Trønsdal, Gardsbakeriet Hæmstelt

Utstillere

Heimebakst AS- Lanullva - Bians Honning Holum Gård - Drågen Smokehouse - Kremmer'n - Korkstad Gårdsmat - Natur Alpakka - Lanullva(Ull-Kirsten) -Ninni Design - Inga Dalsegg, Dalalåven Atelier TuridT. - Atelier - Øverneset's Lokalmat Astri Lefstad - Midtskog Tradisjon og Gårdsmat - Peder Aresvik Foto - Jo-Sætre Produkter AS - Bæstes Bakeri AS 

I år blir også "Trøndersk Matfestival - et sted nær deg" en del av vandrefestivalen med masse lokale mat- og drikkeprodusenter. Dette gjør det enda mer interessant å oppleve årets festival. Sammen med flotte kunstnere og lokale håndverkere vil dette bli en flott opplevelse. 

Det blir også et eget Vikingmarked med Møre Frie Vikingar på festivalområdet.

TRØNDERSK MATFESTIVAL - ET STED NÆR DEG

Mat- og drikkeprodusenter

HJEMMEBAKST AS

Skåla

Heimebakst AS fra Skåla i Romsdal produserer lefser etter gode gamle lokale oppskrifter fra Møre og Romsdal. De lager Solemdalslefser -  disse er Spesialitet merket, Disse ble kåret til Årets produkt i Trøndersk Matfestival 2019 og 2020. I tillegg kommer de med Buggelefser, Mors tynnlefser, Tykklefser, Snipplefser og Potetlefser.

Bians Honning holder til i Vindøla og drives av Elin og Ola Helgetun. Det som startet med noen få bier i 2015 er i dag mer enn 20 bikuber. Mesteparten av honningen leveres til Norsk honningsentral, men noe beholder de for salg fra egen minifabrikk. Bians Honning selges på markeder og messer og fra utsalg heime hos dem.


Fiskeproduktene til Drågen Smokehouse er ferske kommer rett  fra Nordsjøen, de bearbeidet for hånd og uten noen tilsetningsstoffer, 

Drågen Smokehouse er Debio-sertifisert for økologisk produksjon, og har eksportlisens. Produktene distribueres til flere land i tillegg til over 80 norske butikker og restauranter. Petter Aune som driver Drågen har vært i Rindal en rekke ganger og er kjent her for sine gode produkter

Krokstad Gårdsmat fra Skaun kommer med  grønnsaker, frukt, honning, marinader, spekemat og mye annen lokalmat fra regionen. Rune Krokstad har bakgrunn som kokk og har holdt på med Krokstad Gårdsmat i over 20 år. 

KREMMER'N

Fannrem

Kremmer'n As fra Melhus. De er en bedrift som tilbyr folket rundt om i Norge god spekemat og fiskevarer med høy kvalitet. Og de blir også med på Torgdagen med kanskje Norges største utvalg av spekepølse. https://www.spekepolser.no/ 


Øverneset's lokalmat har produkter laget på småbruket Øverneset. Produktene er hjemmelaget og sanket lokalt. I dag består produktene av honning fra egen bigård, hjemmelagd gele, juice, vannkefir, ramsløkpurrè og annen krydderpurrè, tørket krydde og te av ville vekster. 

Bæstes Bakeri AS er en handverksbakeri som bygger på kunnskap og tradisjoner. Alle våre lefser er bakt på takke og inneholder kun naturlige lokale råvarer: Det gir gode tradisjonsprodukter med den skikkelig gode smaken! 


Jo-Sætra har med seg bær og urtebaserte produkter som saft, gele, sirup m.m samt spekemat laget av egne dyr til festivalmarkedet. På Oppdal har de frittgående fjellgris (Norock), Mangalitsa (Ungarsk ullgris) og lam, som de skjærer ned og foredler til stykningsdeler, pølser, bacon og spekemat etc. Til jul lager de svinesylte og lammerull. De sanker og dyrker bær, urter og blomster som blir til saft, ferdige drikker, syltetøy, gele, sirop. eddik, marmelader og krydder. Tradisjonsmat som songraut, sunndalsgrøt og sildball.

Gardsbakeriet Hæmstelt er et lite gardsbakeri som ligger i Rindal kommune. Her det selges det ferske brød og andre bakevarer fra deres egen utsalgsbu på gården. På festivalmarkedet finner du de samme produktene. Den ferske søtbaksten vil passe perfekt til kaffe og te som selges i festivaltipien.


Nær 400 kortreiste festivalopplevelser.

Trøndersk Matfestival - Et sted nær deg!, 5.-7.august, er den desentraliserte varianten av Trøndersk Matfestival i Trondheim 29.-31.juli, og ble arrangert for første gang i 2020. Vi blir invitert "hjem" til produsentene og aktører som byr på matopplevelser i verdensklasse, små og store steder i Trøndelag. I år er det rundt 400 matopplevelser som tilbys publikum fra fjern og nær.

Samarbeidspartnere til festivalen er NTE, SpareBank1 SMN, REITAN og Rindal kommune 

Oversikt over alle aktivitetene denne helga finner du i aktivitetskalenderen på festivalens hjemmeside: matriketmidt.no

KUNST OG HÅNDVERK

Keramikk, glass, tekstil, foto og mye mer

Kirsten Solem selger produkter av Lanullva.com. Kirsten har vært med på flere tidligere arrangement av Norsk Vandrefestival og er et populært innslag. Lanullva er norsk design og tilbyr strikkeplagg av høy kvalitet og i 100 % ren merinoull.  

Inga Dalsegg jobber med oljemaleri, - både på lerret og på egyptisk papyrus, - tegninger og litografi.

Kunsten handler i hovedsak om stemninger og følelser.
Inga forsøker å vise alle sider av livets veg gjennom bildene mine, - alt fra hverdagslykke til de mer ekstreme opp- eller nedturene. Fra livets spede begynnelse til alderdommens visdom.
Hun ønsker å skape kunst som gir andre mennesker følelser.
Til Festivalmarkedet kommer hun med produkter med egen kunst.

HOLUM GÅRD 

Meldal

Holum Gård ligger vakkert til i Meldal Kommune. Gunn Elin Folland driver med sau som hovednæring og er en godkjent "Inn på tunet" gård. De har i hovedsak gammelnorsk spæl sau, men har også Grå Trøndersau og Kvit spælsau. 


«Natur Alpakka» er merke på de varene Natur Alpakka Meråker AS designer, utvikler og produserer hos lokale leverandører i Perú. Produsenter og leverandører varierer fra både ledende fabrikker og enkle foretak og håndverkere. Her er direkte og jevnlig kommunikasjon med produsenten veldig viktig. Slik vil sluttproduktet kunne bli et godt og egnet produkt for norsk/skandinavisk marked. 

NINNI DESIGN

Foldfjorden

Marin Ninni Aresvik fra Foldfjorden er damen bak Ninni Design  Produktene Maren Ninni lager, er laget med kvalitetsmaterialer, kvalitetsskinn og lær, i hovedsak vegetabilsk garvet. Ei nennsom hand og en god dose kreativitet danner grunnlaget for handlagede produkter med særpreg. Flesteparten av Maren Ninnis produkter er bespoke - de er laget på bestilling fra kunder, etter kundenes ønsker og behov.

PEDER ARESVIK 

Foldfjorden

Peder Aresvik fra Foldfjorden er fotograf som tar bilder både her hjemme i Norge, i Ungarn og i Serbia. Peder holder normalt til i Serbia 6 måneders i året. Det siste året har han naturlig nok vært i Norge. Nå kommer han omtrent direkte fra en tur i Nord-Norge.


ASTRI LEFSTAD 

Trondheim

Astri Lefstad er en billedkunstner fra Trondheim som jobber med både acryl og akvarell. De seneste årene har hun også prøvd seg på en mer abstrakt uttrykksform.

Bak TuridT, - Atelier står kunstneren Turid Torland fra Trondheim. Hun har hytte i Resdalen i Rindal. Turid maler abstrakte og figurative malerier med akryl og akvarell. 


Matservering

Det blir flere muligheter til å kjøpe seg mat og drikke på festivalen. Her er noen av de som selger mat.

KAFÉ I FESTIVALTIPIEN

Vi vil ha vår egen festivalkafé i tipien der en kan få kjøpt kaffe, te og vafler etc. hele lørdagen og søndagen.