Andreas Viestad kommer...

19.08.2016

Viestad er en stor inspirator for mange. Gå ikke glipp av foredraget hans under åpningsarrangementet fredag 9. september kl 19:00 i Storstuå i Surnadal kulturhus.

Her finner du programmet for åpningsarrangementet
Kjøp billett til foredrag med Andreas Viestad fredag 9. september kl 19:00 i Surnadal kulturhus

- Nysgjerrighet på mat, er som sult, sier Viestad, den kan ikke bli stilt for mer enn noen timer av gangen. Min pasjon for mat handler om den maten jeg lager og spiser, men også om den maten jeg spiser når jeg er på reise, de menneskene som lager den. Det handler om historie, om maten som har formet oss som mennesker og som kultur. Og det handler om maten som skal forme framtida vår. Men mest av alt handler det om den maten vi spiser sammen.

Les det ferske lille, intervjuet vi gjorde med Andreas:

Hvorfor takket jdu a til å delta på arrangementet?
-
Det virker som et veldig spennende arrangement. Mye av matkulturen blir forbeholdt proffer. Her er det kombinasjon av gastronomi på høyt nivå og folkelig engasjement. Det er et en eksplosiv blanding.

Hvorfor så sterk interesse for - og engasjement i lokal mat og norske mattradisjoner?
-
Norge er i ferd med å finne seg selv som matnasjon. Lenge var det sånn at norske kokker skammet seg litt over å være norske - de skulle ønske de var født i Frankrike eller Italia. Nå er norsk og nordisk mat i vinden som aldri før. Da er det ekstra viktig med lokale mattradisjoner. Og på meg virker det som om Møre og Romsdal har vært spesielt bra til å ta vare på sine tradisjoner.

Hva skal du snakke om?
-
Jeg skal blant annet snakke om hvordan man kan tenke når man skal finne fram til et lokalt kjøkken. De siste årene har det nye nordiske kjøkkenet erobret en stor posisjon, både i Norge og globalt. Men for mange virker det veldig akademisk, eller noe bare mesterkokker driver på med. Jeg har litt andre erfaringer.

Hvem passer foredraget ditt for?
- Alle som er opptatt av mat.

Les om Viestads spennende bakgrunn her...

Du kan få kjøpt en signert versjon av boka "Ekte mat" og Noe godt hver dag etter foredraget. Bokhandel Notabene i Surnadal stiller med salgsstand på kulturhuset sammen med Viestad.