Bersven Røkkum kommer rett fra Canadas villmark

17.11.2017

Vi leste i media at Bersven Røkkum velger å returnere fra planlagt overvintring i Canadas villmark. Vi kontaktet han umiddelbart for å høre om han kunne delta på festivalkvelden med bilder og fortellinger fra villmarkslivet og kanskje også si litt om hvorfor han valgte å returnere. Det kunne han!

Hør han, Linda Bakken og Jon Bojer Godal snakke om friluftsliv under festivalkvelden lørdag 21. oktober. Denne lørdagen er en minifestival, se hele programmet her. Du kan delta på hele eller bare deler av programmet.

Litt om Bersven Røkkums reise
I august i år tok Bersven og Håkon Vang Aas fra Nordmøre turen over til Canada for å leve ut drømmen om å leve ett år i villmarka. Planen var å reise inn til noe av det mest øde av villmarksområder som er å finne, og leve av naturens eget spiskammers. Turen ble ikke helt som planlagt for Bersven som reiste hjem nå i midten av oktober, men han ser tilbake på to fantastiske måneder på grensen mot tundraen. Det har gitt naturopplevelser som neppe kommer til å gå i glemmeboken: Småviltjakta etter ender, gjess, rype, hare og skogsfugl, fisking etter stor og bitevillig gjedde og canada-røye, lange kvelder ved kveldsbålet og møte med et unikt dyreliv er noen av høydepunktene. Hør mer under festivalkvelden.