Bli med Morten Gåsvand til Norges største furu

21.07.2021

Bli med Morten Gåsvand til Norges største furu! 

Morten Gåsvand, hotelldirektør, naturfotograf og eventyrer er kanskje Norges største ekspert på furukjemper og furuer generelt. Han har skrevet bok om dem og selvfølgelig fotografert dem.

Nå kan dere bli med Morten Gåsvand for å se på furukjempene i Trollheimen. Ikke bare til furukjemper, men også Norges største furu (-kjempe).

Søndag 8. august under Norsk Vandrefestival møtes vi ved Rindal Næringspark (tidl. T-komponent Bygg) slik at vi kjører i samlet flokk og Romundstadbygda og over Resdalen. Dette er en 25 minutters biltur. Så vil turen gå etter en sti innover gammelskogen til vi passerer høyløa. Gammelskogen vil fortelle oss om tidligere tider og inntrykk av naturmangfold. Etter hvert vil Norges største furu vise seg fram, der det blir muligheter for å kjenne på furukjempen. Det blir fortalt hvordan en målte furua, til å bli den største.

Underveis stopper ved overnevnte høyløe for å nyte litt mat og drikke. 

Vi rekker da tilbake til foredraget med Børge Ousland som starter kl. 14.00

Furukjempevandring

Søndag 8. august kl. 10.00 (oppmøtetid)

Varighet: ca. 3 timer

Sted: Vi kjører i samlet flokk fra Rindal Næringspark (tidl. T-komponent Bygg) sør for sentrum av Rindal. 

Ingen aldersgrense

Pris: kr. 300,- inkl. en smak fra skogen, matrett og drikke

BILLETTER

Om Furukjempene i Trollheimen

Hvem skulle ha trodd at furutrær kunne være så spennende. Dette er klassisk godt dokumentarfotografi, stilrent og elegant fotografert med en rolig og nøytral fargepalett. Trærne står frem som skulpturer med historier. De er morsomme, triste, rare og ensomme. Ofte i dialog med hverandre der de danser, klemmer og strekker seg mot omgivelsene. Morten Gåsvand har med denne boken dokumentert en viktig del av norsk natur som vi kanskje tar for gitt. Han har gitt oss et spennende innblikk i de mektige furutrærnes verden. Et imponerende arbeid.

Kim Nygård, Adresseavisen

Det vil være mulig å få kjøpt boka på turen!