Det er mye som skjer på Norsk Vandrefestival i år

15.07.2021

Årets program for Norsk Vandrefestival ligger nå så og si fullstendig klar. Her vil det, som også er vårt formål, være noe for noen og enhver og innenfor vår grunnpilarer; Natur, kultur og folkehelse. Om du er 90 år eller 3 år så vil du finne noe som vil passe deg. Det viktigste er at du må like å være ute! Ta med deg familien på årets opplevelse. Og ta gjerne med telt eller hengekøye!

Flere spennende kurs og opplevelser

Her kan de største barna være med på et lokalt 3-dagers kunstprosjekt der de samme med vår lokale kunstner Inga Dalsegg lager kunst i natur av natur. De yngre barna kan bli med iTrollheimen på en oppdagelsestur rundt Igltjønna og opp i Åsan, mens foreldrene kan gå på Festivalmarked der vi også har med oss Trøndersk Matfestival - et sted nær deg. På festivalområdet ved Igltjønna finner en også et levende Vikingmarked med Møre Frie Vikingar. Her kan vi oppleve autentisk håndverksproduksjon av ul, tre og mye annet. Kanskje dukker det opp et par kranglefanter som drar opp sverdene sine? 

Børge Ousland er hovedforedragsholder

Årets hovedforedragsholder er eventyreren Børge Ousland. I mer enn 30 år har Børge Ousland foretatt banebrytende ekspedisjoner i Arktis og Antarktis - ekspedisjoner som tøyer grensene for det man trodde var mulig. Han gjennomførte historiens første soloekspedisjon til Nordpolen uten etterforsyninger, og han var den første som krysset Antarktis alene. Det er bare å glede seg (og melde seg på!)

Turer og vandring 

Selvfølgelig er det også flere turer, både det for den trente og for for den som bare liker å oppleve, som til Raudfjellet og til Norges største furu. Den siste sammen med furukjempespesialisten Morten Gåsvand. Vi satser også på å få på plass en lokalhistorisk vandring. 


Mat og drikke

For familier som har lyst til å lære seg litt om god og enkel turmat har Britt Grete Moen et eget turmatkurs på festivalområdet. I samarbeid med tidligere nevnte Trøndersk Matfestival blir det både Bryggeritreff med lokale hjemmebryggere og stort festivalmarked med lokalmat- og drikke i tillegg til dyktige kunstnere og håndverkere. 

Festivalkonserter

På kveldene blir det selvfølgelig mye god musikk. Også det for enhver smak. Jo Sverre, fra Rindal selvfølgelig, tar med seg bandet sitt og lager god stemning på festivalplassen ved Igltjønna på fredagen etter Bryggertreffet (der Sissel Brunstad forteller om norsk ølhistorie). 

30 årsjubilanten Vamp har årets eneste konsert i Trøndelag på vandrefestivalen på lørdagskvelden. Dette er en familiekonsert der vi samles i historiske omgivelser på tunet på Rindal Skimuseum. For den som ønsker mer musikk på kvelden blir det festivalpub med Oppdalingen Frode Haarstad


Morgenbad og -trim

For alle morgenfugler er det selvfølgelig mulig å få med seg både morgentrim (inkl. litt yoga) og et morgenbad med Bakken Helse. Visste du at Igltjønna ofte har Norges varmeste badetemperatur (i flg Yr.no)?

Årtes Æresvandrer

Det hele avsluttes med at vi skal kåre årets Æresvandrer. Her har du muligheten til å komme med forslag på kandidater! 

Koronasertifikat og smittevern

Norsk Vandrefestival har bestemt etter råd fra kommunelegen og myndigheter at konsertene og foredragene skal ha koronasertifikat for publikum. Vi har derfor inngått en avtale med Midtnorsk Bedriftshelsetjeneste som vil være tilstede både fredag og lørdag for å foreta hurtigtester på de som ikke har sertifikatet. testen tar bare 15 min. og du får da ved negativt resultat et sertifikat som gjelder i 48 timer. Ved å gjøre det på denne måten får flere muligheten til oppleve de flotte artistene vi har i år.

For å ha grønt koronasertifikat må du innfri på ett følgende punkter:
  • Har fått din første vaksine for tre uker siden.
  • Vært smittet av covid-19 i løpet av de siste seks månedene.
  • Har en negativ koronatest tatt i løpet av de siste 24 timer

Her finner du sertifikatet ditt: KORONASERTIFIKAT

Noen huskeregler; gjelder for hele festivalen

  • Hold 1 meter avstand.
  • Hold hendende rene.
  • Hold deg hjemme hvis du er syk.