Eva Laukøy ble Årets Æresvandrer 2021

08.08.2021

På Norsk Vandrefestival 2021 fikk Eva Laukøy Vandrestaven som blir delt ut til et friluftsengasjert menneske eller forening som har utmerket seg i sitt arbeide for å spre friluftsglede.

Eva Laukøy har gjennom mange år utmerket seg gjennom sin litt tilbaketrukne rolle som programskaper i NRK, der ho har fått frem etter hvert kjente friluftsprofiler som Tonje Blomseth, Guro Krempig og Jens Kvernmo for å nevne noen. Ho og teamet hos NRK Trøndelag har produsert TV-serier som Eventyrjenter, Jens i villmarka og utallige innslag i Norge Rundt, der fokus har vært i naturen.

Det er norsk natur som stort sett har vært i søkelyset i Eva Laukøy sitt arbeide. Gjennom sine fortellinger har vi ikke bare sett hvor flott det kan være, men også hvor sårbart det hele er, og hvordan alt henger sammen og påvirkes av hverandre.

I en tid der korona har fått mange ut i naturen, så er nok det bare en del av forklaringen. Det har også vært en tid der det har vært mange gode forbilder å se på tv-skjermen eller på sosiale medier. Og for at det skal nå ut til folket, så må det gode fortellere til. Eva Laukøy er en slik person. Hennes kvaliteter som historieforteller har gjort at mange har sett at friluftslivet er tilgjengelig for alle.

Norsk Vandrefestival har siden oppstarten i 2009 delt ut pris til Årets Æresvandrer. Den gang fikk Olav Thon prisen for sitt friluftsengasjement.

Tidligere vinnere:

2009 - Olav Thon

2010 - Kristin Krohn Devold

2011 - Øystein Dahle

2012 - Lars Monsen

2013 - Håkon Vang Aas og Bersven Røkkum

2015 - Familien Aasbø

2016 - Møre og Romsdal fylkeskommune

2017 - Jon Bojar Godal

2018 - Meisingset Bygdekvinnelag

2019 - Friluftsrådet i Møre og Romsdal

2021 - Eva Laukøy