Eventyrer Linda Bakken

15.10.2017
Linda Bakken fra Tingvoll overvintret i fangstbu på Svalbard
Linda Bakken fra Tingvoll overvintret i fangstbu på Svalbard

Linda Bakken overvintret alene i en fangstbu på Svalbard. Hør om hvorfor og om ensomhet, isbjørner, savn, gleder, polarnetter og slikt... Linda holder et lite foredrag før hun samtaler med Jon Bojer Godal om natur- og friluftsliv. Synnøve Nes leder samtalen.

Dette foregår under festivalkvelden i Tingvoll lørdag 21. oktober fra kl 19:00-22:00


Litt om Linda Bakken

Linda Bakken kommer fra Vatn, nær Kanestraum, i Tingvoll kommune. Hun er utdannet flyveleder på kortbanenettet, men har også utdanning innen idrett, friluftsliv og naturvitenskap. Linda er glad i høye fjell og lange turer, men er aller mest opptatt av det nær friluftslivet. Daglige eller ukentlige turer i nærmiljøet betyr mye for både trivsel og psykisk og fysisk helse, enten det er korte turer med barna i fjæra, en løpetur til et fjell i nærheten, skiturer, kajakkturer eller klatring.

De siste 12 årene har Linda bodd på Svalbard, hvor mulighetene ligger rikt til rette for lange skiturer, korte fjellturer og jakt. Det ene året tilbrakte hun delvis alene på fangststasjonen Mushamna lengst nord på Spitsbergen. Mushamna er en solid tømmerkoie, som er isolert det meste av året. Stasjonen kan kun nås når fjorden er isfri om sommeren, eller når snø- og isforhold tillater det om vinteren. Dette var ikke mulig det året Linda var på fangst. Hun bodde på stasjonen sammen med tre polarhunder og fangstet sin egen mat. På det meste var Linda og hundene alene 30 dager i strekk.

Linda har nettopp flyttet til Ålesund sammen med samboer og to barn. Hun driver enkeltmannsforetaket Friluftstid, som blant annet selger foto og foredrag. Lørdag kommer hun til gamle trakter på Tingvoll for å fortelle om livet på Svalbard, ensomhet, tosomhet, savn, gleder, naturopplevelser og hundrevis av isbjørnbesøk i Mushamna. Hun vil ta dere inn i polarnatten, vise fangstteknikker på rev og innvie dere i fangstlivets hverdag. Velkommen skal dere være!

Les om Linda i KK