Festivalpub med Frode Haarstad 7. august 2021

26.04.2021

Etter konserten med Vamp på Rindal Skimuseum fortsetter vi med den tradisjonelle 

festivalpuben i festivaltipien. Denne gangen er det selveste Oppdals-Cowboyen Frode Haarstad som skal riste publikum løs i allsang og gi god stemning.

Festivalpub med Frode Haarstad

Lørdag 8. august kl. 22.00

Sted: Festivaltipien ved Igltjønna

Aldergrense; 18 år - Inngang: kr. 200,- *

*kr. 100,- for de som har vært på Vamp og har gyldig billettbånd.

Som lonesome cowboy har Frode fartet rundt i store deler av kongeriket i snart en mannsalder, og underholdt alt fra pengegalopperende østlendinger på det glade sørland til nordlendinger i Tromsø, afterwork-trøndere på Gran Canaria og ekte, gifteklare motorsykkelkåbbåier i Las Vegas.
Frode Haarstad har også blitt et slags Household Name på de største countryfestivalene i Norge. Ekspander eller dø, som nordmannen sa. Frode er også ofte kortreist musiker i hembøgda Oppdal.        I Oppdal - ikke på.

Med et godt knippe låter - både de du kan, men også mange av de låtene du plutselig kommer på at du kan likevel, går publikum en fin kveld i møte.

«Om du synger sanger du skjønner og tror på så slipper du å grine på nesen, og om du kan dem så slipper du å stå med nesa i en perm også. Ikke helt usannsynlig at det låter bedre da» hevder Frode. Man kan ikke bli god på alt her i verden, men det man velger å gjøre bør man gjøre så godt man kan.

Og det gjør Frode. Å bli verdensmester og førstemann ferdig på gitar har aldri vært målet, men strengesaging og husmor-G er heller ikke noe man vil huskes for, så det ligger en del omtanke i hvordan han trakterer gitaren. Vokale prestasjoner varierer fra nasal kåbbåi-klynking til unødvendig svulstig og potent vibrato. "Om publikum mener at det ikke holder så får de heller prøve å overdøve meg!"

«E kannj itj så mange språk e», hevdes det. Frode tållå oppdaleng og synger på sånn engelsk han har lært fra filmer der de drikker whiskey og skyter folk fra planet på pickupen. Frode stiller alltid påkledt med helt egen hatt på hodet, men har gjort unntak i norsk spillefilm. Noen ganger har han råd til å ha med seg The NeverNeverBand, som er en av trøndelags største trioer, ofte med både 4,5 og 6 mann i besetningen.

Internettet har samlet inn en hel del annen info om ham, for spesielt interesserte.