Kurs i bruk av ville vekster til mat

10.05.2017
Tormod Ellingsen
Tormod Ellingsen

Bli med på forsommerens herligste kurs! Denne tida er fin for innhøsting og bruk av ville vekster til mat. På kurset vil du få tips om hva du kan spise, hvordan tilberede og litt om foredling og konservering. Det lages de lekreste retter av både tradisjonell og utradisjonell karakter.

Kursholder er villmatgründer Ane Marit Willmann fra Skaun.

Her finner du program for 2017

Tid og sted Søndag 4. juni kl 12:00, Halsa skole, skiltet til Halsahallen fra E39
Varighet Ca 6 timer
For hvem Alle med interesse for mat av ville vekster
Pris Kr 850 per pers (inkl. mat hele dagen), betales ved påmelding til kontonummer 40401548663. NB! Merk betalingen med navn på hver påmeldte. Kurset inkluderer lunsj og middag, samt kaffe og forfriskninger.
Minimum antall 12
Maksimum antall 20
Nedre aldersgrense 15 år
Påmelding og påmeldingsfrist Per epost innen 28. mai til: norskvandrefestival@gmail.com eller på telefon 91806446. Merk påmeldingen "Påmelding villevekster kurs".
Arrangør Norsk Vandrefestival i samarbeid med VillMat, se mer: Vill Mat på facebook
Informasjon

Vi starter med litt teori og et lite måltid og går deretter ut på sanketur i fjæra, skogen og langs åkerkantene. Siste del av dagen er vi på skolekjøkkenet, tilbereder og avslutter med felles måltid til slutt. Turen går i lett terreng. Ta med korg, poser eller annet til å høste i, gode sko og klær etter vær. Er det spesielle hensyn som må tas i forhold til mat, så meld i fra om dette ved påmelding.


Om kursholder Ane Marit Willmann

Ane er vokst opp på gård og nært naturen. Barndommen ble tilbrakt i graset, ved elva og i skogen og skogsyre, engsyre og vassarve gikk ned på høykant mens seljekvister ble til fløyter og fiskestenger. Etter en tur innom storbylivet, en bachelor i kommunikasjon, master i tverrfaglige kulturstudier og fireårig PhD løp i tverrfaglige kulturstudier var det på tide å finne tilbake til røttene; både de spiselige og de personlige.

Interessen for og entusiasmen for lokal og bærekraftig mat produsert og høstet med tanke for både folk og økosystemenes ve og vel ble bare sterkere. Nå sanker hun i sesongen gjennom sitt eget firma Vill Mat. Gjennom Vill Mat har hun blant annet levert urter til Team CWD, med Christopher William Davidsen i spissen, Ramsløk til Mosbøen Gård sitt flatbrød og restauranter i Molde, Kristiansund, Angvik og Trondheim. Hun har også drevet et andelsbakeri, vært avløser og er ivrig naturfotograf. Brenner for den gode smaken og den gode maten produsert med omtanke for både folk, dyr og natur.

Mat som vokser vilt i naturen er for henne et knutepunkt for veldig mange interesser og viktige tema som hun brenner for; bærekraftig ressursbruk, økologi, biologi, miljøvern, matauk, matlaging, mattradisjoner og kulturhistorie. Hun ser på ville vekster som en ressurs både i forhold til mattradisjoner, til medisinsk bruk og som råvarer til redskap, farging og tekstiler.