Lær å lage bakstekost av bjørnemose

05.10.2017
Foto: Monica Almskår Heggset
Foto: Monica Almskår Heggset

Samspill menneske og natur fasinerer! Bjørnemosen er uovertruffen som materiale for bakst og sterk varme. Hvordan dette kom til og når, vet vi ikke sikkert, men kost av bjørnemose egner seg spesielt godt til takkebakst. Dette har de før oss funnet ut av, men tar vi vare på kunnskapen?

Bli med oss på kurs i sanking av bjørnemose og forming av bakstekoster. Kosten er vakker, funksjonell og et "must" for deg som baker flatbrød! Den er også en flott julegave og pynter fint opp i hjemmet.

Kurset er del av minifestival i Tingvoll.

Tid 21. oktober kl 11-15
Sted Tingvoll museum
For hvem Alle interesserte
Aldersgrense Ingen, barn under 12 år i følge med voksen
Minimum/maksimum antall delagere 5/12
Pris og betalingsmåte Kr 600 Betales ved påmelding til konto 4040 15 48663 eller via Vipps, kode #109255. Merk betalingen med navn på deltagerne. Kontakt oss for evt tilpasset familiepris.
Påmelding Påmelding innen 17. oktober til norskvandrefestival@gmail.com eller tel 91806446
Arrangør og arrangørkontakt Norsk Vandrefestival, tel 91806446 i samarbeid med Tingvoll museum. Ragnhild Godal Tunheim og Marianne Nystad er kursledere.
Informasjon God sko og tur/arbeidsklær. Yttertøy etter vær. Ta også med matpakke, vi fikser kaffe/te/annen drikke. Ta med korg eller annet egnet å sanke i og gjerne egne bånd i naturmateriale som du liker, til bindning av kosten. I kurset følger det med bånd til en kost fra Møre Bånd & Vev i Tingvoll, men du rekker kanskje flere koster og ta da gjerne med egne eller du kan kjøpe bånd på kurset. Båndet bør være smalt og ca. 4 mm bredt.