Tilbake til røttene - kurs i mat av høstens ville vekster

05.09.2016
Foto: Ane Marit Willmann
Foto: Ane Marit Willmann

Velkommen til et høstkurs i ville vekster der vi ser på hva hva naturen nå har å by på som vi kan bruke til mat og annet. Det er ikke bare i den grønne årstiden vi kan finne råvarer som kan, både bokstavelig og billedlig sprite opp kostholdet vårt, denne dagen skal vi på en vandring i nordmørsk høstlandskap i Halsa og se på røtter, bær, bark og noen av de sikre matsoppene.

Tid Søndag 18. september, kl 12-18
Sted Halsa barne- og ungdomsskole.
Målgruppe Alle med interesse for mat av ville vekster, nedre aldersgrense 15 år.
Maks/min antall deltagere 20/10
Pris Kr 500, betales ved påmelding og senest innen 16. september til konto 40401548663, merk betalingen med påmeldtes navn.
Praktisk Turen går i lett terreng. Ta med korg, poser eller annet til å høste i, gode sko og klær etter vær. Er det spesielle hensyn som må tas i forhold til mat, så meld i fra om dette ved påmelding. Vi starter med litt teori og et lite måltid og går deretter ut på sanketur i fjæra, skogen og langs åkerkantene. Siste del av dagen er vi på skolekjøkkenet, tilbereder og avslutter med felles måltid til slutt.
Påmelding

Påmelding innen 15. september til norskvandrefestival@gmail.com, tel 91806446


Kursholder og kontakt Ane Marit Willmann, tel 95087544
Arrangør Norsk Vandrefestival, Valsøyfjord Bygdekvinnelag og kulturminnedagene i Halsa

Les mer om bedriften Vill Mat her:
Nettstedet villmat.com
Vill Mat på facebook

Om kursholder Ane Marit Willmann
Ane er vokst opp på gård og nært naturen. Barndommen ble tilbrakt i graset, ved elva og i skogen og skogsyre, engsyre og vassarve gikk ned på høykant mens seljekvister ble til fløyter og fiskestenger. Etter en tur innom storbylivet, en bachelor i kommunikasjon, master i tverrfaglige kulturstudier og fireårig PhD løp i tverrfaglige kulturstudier var det på tide å finne tilbake til røttene; både de spiselige og de personlige. Det ble flytting til Tingvoll og interessen for og entusiasmen for lokal og bærekraftig mat produsert og høstet med tanke for både folk og økosystemenes ve og vel ble bare sterkere. Nå sanker hun nesten på heltid i sesongen gjennom sitt eget firma Vill Mat. Gjennom Vill Mat har hun blant annet levert urter til vinneren i kokkekonkurransen Bocuse d `Or, team CWD, med Christopher William Davidsen i spissen, og leverer råvarer til restauranter i Molde, Kristiansund, Angvik og Trondheim. Hun er også med og drive et andelsbakeri og er avløser og ivrig naturfotograf. Brenner for den gode smaken og den gode maten produsert med omtanke for både folk, dyr og natur. Mat som vokser i naturen er for henne et knutepunkt for veldig mange interesser og viktige tema som hun brenner for; bærekraftig ressursbruk, økologi, biologi, miljøvern, matauk, matlaging, mattradisjoner, naturfotografering og kulturhistorie, både i forhold til mattradisjoner og ville vekster til medisinsk bruk og som råvarer til redskap, farging og tekstiler.