Trevandring med Hans Børli i sekken

24.08.2018

Bli med på trevandring! Vi drar til skogs sammen med biolog Arnodd Håpnes som har skrevet boka Trær i Norge. Turen er også en StikkUT!-tur og det er mulig å gå til Møkkelfjellet rett etter trevandringen.

Underveis deler han av kunnskapen sin om de vanligste norske trærne og lærer oss å se forskjell på dem. Han forteller også om ulike skogstyper og skogens betydning som økosystem og hjem for tusenvis av arter. Det blir også opplesning av Hans Børli sine dikt. Børli kalles ofte for tømmerhoggeren og skogens dikter, og han ville fylt 100 år i år.

Etter turen kan du reise videre til Vinjeøra og felles kulturminnedagfeiring i regi av Hemne, Halsa og Snillfjord kommuner. Denne turen er en del av kulturminnedagmarkeringen.

Arrangementet er hentet fra Bjørnsonfestivalen og er i samarbeid med Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal, Geitbåtmuseet/Husasnotra, Kulturminnedagene og Halsa skogeigarlag.

Tid og sted Lørdag 8. september kl 11:00, oppmøte ved turparkeringen for StikkUT! i Fjærlia (evt busstoppen rett ved)
For hvem Alle interesserte, barn under 10 år i følge med voksen
Varighet Ca 2,5 timer for trevandring. Om du forstetter med StikkUT!-tur til Møkkelfjellet beregnes ca 4 timer totalt.
Påmelding Ingen, bare møt opp
Lokal guide Lars-Olav Tunheim Valsø fra Skogeigarlaget, tel 90941191
Arrangørkontakt Nordmøre og Romsdal Friluftsråd ved Mattis Mikkelsen, epost mattis@stikkut.no, tel 90973253
Informasjon Ta gjerne med sitteunderlag og niste. Ha på gode sko og egnet tøy. Turen går videre som guidet StikkUT-tur til toppen av Møkkelfjellet til den som vil det.