Vandretur med KNT fra Vinjeøra til Sollia

05.09.2018

Vi avslutter program for friluftslivets uke med en vandretur i regi av Kristiansund og Nordmøre Turistforening. Dette er en rundtur som er tilgjengelig kun ved båtskyss, så benytt sjansen.

Fra Vinjeøra følger vi Fjordruta opp lia og inn på snaufjellet. Høyeste punktet er 466 moh. Like før Grytvatnet er det et stidele til Storfiskhytta. Fra delet går vi vestover til Sollia der vi møter flott utsikt mot Staurset og vestover Vinjefjorden. Sollia ligger på 310 moh. Herfra går vi ned lia til fjorden, der en båt ligger klar til å skysse oss over til Staurset.

Tid Søndag 9. september kl. 11:00 fra småbåthavna på Staurset (biltur derfra til Vinjeøra). Vi starter vandringen ca kl. 11:15
Oppmøtested Vi møtes på parkeringsplassen ved småbåthavna på Staurset kl.11. Derfra kjører noen av oss til parkeringsplassen øverst i boligfeltet på Vinjeøra. Samtidig setter vi igjen noen biler som kan ta oss tilbake til Vinjeøra ved avslutning av turen.
Varighet Dagstur
Turbeskrivelse Turen er ca 9 km lang, og med rolig tempo og skikkelig matpause, er turen grei for de fleste.
Ta med Kled deg etter vær om med egnet fottøy. Ta med rikelig matpakke og drikke. Husk også vintett og en ekstra genser, samt et sitterunderlag.
Kontaktinformasjon for turen Kristiansund og Nordmøre turistforening, Ivar Vullum tel 41140910