Tur til Raudfjellet med åpning av "Innfallsporten til Trollheimen"

Foto: Morotur.no
Foto: Morotur.no

Dato: Lørdag 7. august

Tid: Kl. 10.00

Varighet: ca. 5 timer

Sted: start fra gapahuken ved Trollheimstunet og Langvatnet i Helgetunmarka

For hvem: For alle, men turen til Raudfjellet krever at en er vant med fjellturer. 

Pris: GRATIS

Foto: iTrollheimen
Foto: iTrollheimen

ÅPEN DAG!

Program ved Trollheimstunet og for turen til Raudfjellet.

Vi møter ved lavvoen/gapahuken ved Langvatnet klokka 10. Her vil det bli servert kaffe og noe lite å bite i. Samtidig vil representanter for de forskjellige aktørene i "Helgetunmarka Rindals innfallsport til Trollheimen" med ordfører Vibeke Langli i spissen fortelle litt om prosjektet, og med det erklære området for åpnet. I den anledning vil det bli "åpen dag" på området. 

Da vil det være kanoer og fiskeutstyr og annet utstyr fritt tilgjengelig. Slik at et oppholdet ved Langvatnet denne dagen kan være et godt alternativ for de som ikke ønsker å bli med på hovedturen opp på Raudfjellet. En kortere tur opp på Litl-Raudfjellet og kanotur tilbake over Langvatnet kan være et annet alternativ. 

Etter åpningen er avsluttet starter turen opp til Raudfjellet. Det vil bli gått i et rolig tempo. Lars Helgetun vil bli med som kjentmann og guide på turen. 


Innfallsportene

Det er mange ulike startpunkt for turer i Trollheimen. De som nyttes mest og er best tilpasset fjellturistene omtales under. Her kan du både starte på flere dagers turer i Trollheimen og Innerdalen, eller du kan finne godt tilrettelagte og merkede stier for tur av kortere varighet.

Helgetunmarka - Rindals innfallsport til Trollheimen

I Rindal finner vi Helgetunmarka, et område som nyttes av de mange hytteeierne og lokalbefolkningen til utfart. Her er skiløyper og merkede stier til Helgetunsetra, Raudfjellet og Litj Raudfjellet. Et område godt egnet for dagsturaktivitet.

Det er også mulig å leie sykler for familien fra hovedparkeringen for å ta seg videre mot Langvatnet eller for turer til Resdalen og Resvatnet. Ved Langvatnet kan man leie kano til familiens aktivitet.

Trollheimstunet ved Langvatnet er spesielt godt tilrettelagt for barnefamilier og bevegelseshemmede - med universelt utformet sti, gapahuk og fiskebrygge. Fiskekort er tilgjengelig via Inatur.no. Flere godt tilrettelagte merkede stier av ulik lengde gjør at både store og små kan få gode naturopplevelser i denne miniatyrutgaven av Trollheimen. Her er også sanitæranlegg.

Aktivitetsbedriften iTrollheimen har en større konferanselavvo ved Langvatnet som kan leies til ulike arrangement.